Kategorier

Nyheder

Ingen nye produkter

Bedst sælgende

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

FAQ / OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvorfor er der strøm på batteriet når det leveres?

Li-Ion batterier leveres enten helt eller delvist opladede, da man under produktionen oplader cellerne, for at teste om de virker. Alligevel skal du altid oplade batteriet fuldt, inden det tages i brug første gang. Herefter kan du oplade batteriet så ofte du har lyst, også selv om batteriet ikke er helt afladet.

Hvor længe skal mit batteri oplades?

Ladetiden afhænger helt af batteriets størrelse og af hvor meget strøm der er på batteriet i forvejen. Som en tommelfingerregel vil det tage 1 time per 500 mAh, hvis din oplader har et output på 500 mAh. Ved højere output forkortes ladetiden tilsvarende. Alle moderne opladere afbryder selv opladningen, når batteriet er fuldt opladet.

Hvordan skal jeg opbevare mit batteri?

Batterier opbevares bedst i almindelig stuetemperatur (10-30 grader Celcius). I modsætning til hvad mange tror, har et Li-Ion batteri godt af at blive brugt jævnligt, da dette vedligeholder batteriets celler. Hvis kameraet ikke bruges i længere tid, bør man tage batteriet ud af kameraet, da der, selv i slukket tilstand, kan være et lille strømforbrug i kameraet, hvilket kan være direkte ødelæggende for batteriet. Hvis et batteri ikke har været brugt i længere tid, skal det så vidt muligt oplades fuldt inden man tager det i brug igen. Alle batterier har en vis selvafladning, så hvis du ikke bruger dit batteri i lang tid, bør batteriet så vidt muligt være fuldt opladet når du lægger det væk. Hvis du kun bruger kameraet een gang om året, kan du bedst holde batteriet i live, hvis du oplader det en gang imellem (f.eks. hver 3. måned).

 

Hvorfor bliver mit batteri varmt?

Alle Li-Ion batterier udvikler varme når de bliver brugt. Batteriet indeholder et sikkerhedskredsløb, som slår kredsløbet fra, hvis batteriet bliver for varmt. Bliver batteriet unormalt varmt (over 70 grader Celcius), bør du straks slukke kameraet og lade batteriet køle af.

Hvorfor virker mit batteri ikke længere?

Et Li-Ion batteri´s levetid kan forventes at være 2-4 år, men afhænger især af hvordan batteriet bruges og opbevares. I modsætning til hvad mange tror, har et Li-Ion batteri godt af at blive brugt jævnligt, da dette vedligeholder batteriets celler. Hvis kameraet ikke bruges i længere tid, bør man tage batteriet ud af kameraet, da der, selv i slukket tilstand, kan være et lille strømforbrug i kameraet, hvilket kan være direkte ødelæggende for batteriet. Hvis et batteri tabes på gulvet/jorden kan det også holde op med at virke.

 

Hvorfor er Batterizonen ikke altid billigst?

Hos Batterizonen går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Hvis det kun handlede om pris, ville vi altid kunne være billigst, men pris og kvalitet hænger normalt altid sammen. Vore batterier fra BLUMAX og PATONA er i særklasse de bedste uoriginale batterier på markedet.

Hvad betyder et batteri´s kapacitet?

Et batteri´s kapacitet er et udtryk for, hvor stor en mængde strøm et fuldt opladet batteri indeholder. Populært sagt svarer et batteri´s kapacitet til størrelsen på bensintanken i en bil. Du kan således uden problemer anvende batterier med såvel større som mindre kapacitet end dit originale batteri. Med en højere kapacitet, kan du forvente flere optagelser per opladning.

 

Hvorfor kan jeg finde samme type batteri andre steder, men med en højere kapacitet?

Hos Batterizonen er vi ærlige med kapaciteten på de batterier vi sælger. Alle vore BLUMAX og PATONA batterier er testede så vi med sikkerhed ved, at de lever op til den oplyste kapacitet. Desværre er ikke alle vore konkurrenter lige så ærlige, men overdriver ofte batteriernes kapacitet, da dette kortsigtet øger salget. Af og til kan man ligefrem støde på batterier, hvor kapaciteten er helt astronomisk i forhold til det originale batteri, og i sådanne tilfælde bør man nok lige tænke sig om en ekstra gang. Hvad der lyder for godt til at være sandt, er oftest heller ikke sandt. Visse butikker reklamerer endvidere med japanske celler (hvilket betyder celler produceret i Japan), hvilket de helt sikkert ikke er.